torsdag, 25 of april of 2024

Nepparpokalen i Hudiksvall

Lördagen bjöd på växlande vindar och regn och uppehåll. Fyra seglingar genomfördes men paus efter två då vi seglade in och lunchade och fikade i land. I seglingarna så växlade vindarna och även placeringarna men efter fyra seglingar med en borträknad så ledde 272 med 7 poäng före två båtar på 10 poäng, 265 och 237.

Regattamiddag på kvällen och mycket trevligt prat om båtar, väder m.m Söndagens segling var en distanssegling som ej fick räknas bort och målgången blev väldigt spännade. Det var tre båtar som var väldigt nära att vinna. 227 och 237 hade kamp när 265 kom bakifrån med mera vind. Det slutade med den ställningen i mål men det hade lika gärna varit vilken som helst av dom som hade kunnat vinna. Slutställningen var minst lika spännade. Tre båtar på 12 poäng och fyran på 13 poäng.

Vinnare av årets Nepparpokal blev 227 med Bodinson och Kling. Hela resultatlistan finns under resultat 2014. Till denna Nepparpokal så beslutade styrelsen också att de två pokaler som finns till nepparpokalen ska delas ut en till rosman och en till gasten.

På webbplatsen Hela Hälsingland finns ett filmreportage från seglingarna.