fredag, 29 of mars of 2024

USS Regattan 2015

Fredag kväll då många båtar sjösattes och lördag bjöd på årets första sommardagar. Flera neppare var där på fredagen och gick igenom sina båtar. 2 nyinköpta båtar 241 och 255 var kvar sent på fredagen och redde ut tampar m.m. då dom ej hade seglat med sina båtar tidigare.

Lördagen bjöd på sol och 2-5 sekundmeter med vind. USS hade i år på 606 förbundets begäran lagt till en kryssgate så att det finns 2 märken att välja på även vid kryssrundningen. Många var lite osäkra på detta då nya regler kommer in i bilden men hela regattan löpte på bra utan några krockar.

Det var jämna seglingar med samlat fält och som vanligt på Ekoln så fanns det mycket att vinna och förlora om man gick på fel kant. Efter lördagens seglingar så ledde 269 Larsson / Sääf före 272 Eklund / Mattsson och Virving / Ribbhagen på tredje plats.

På söndagen var det mulet och vind mellan 0-4 sekundmeter. Första racet så räckte vinden hela racet men i det andra så tog den slut totalt så att alla båtar på banan låg stilla ett tag innan den började sakta komma tillbaka och ta slut om vartannat under resten av racet. Det blev många omkast på banan men i det racet så lyckades 265 Virving / Ribbhagen att gå först i mål. Det blev väldigt jämt och efter målgång så hade ingen riktig koll på vem som var vinnaren av regattan. Det visade sig att 269 och 265 hade samma poäng och samma serie så då var det sista seglingen som var avgörande. Där drog 269 det längsta strået och gick i mål först men tätt följd av 265 som bara var några båtlängder efter. Så vinnare av regattan blev 269 Larsson / Sääf, tvåa 265 Virving / Ribbhagen och trea 272 Eklund / Mattsson.

Resultatet för regattan och cupen finns under kappsegling / resultat.
SM i Sundsvall går av stapeln om inom två veckar och i skrivade stund så är det 35 anmälda båtar.

 
Virving / Ribbhagen
Nisse och Björn i Borta med Vinden
 

265 och 234
Ulf och William Johansson jagar och Nisse och Björn
 

Spinnaker
Mulet och växlande vind på söndagen