fredag, 29 of mars of 2024

Tävlingslicens

Angående tävlingslicens

Från och med i år så har det beslutats att alla som kappseglar i Sverige på nationell och internationell nivå ha en tävlingslicens. Detta är nytt för alla (SSF, arrangörer och seglare) och det är en hel del diskussioner om detta så tänkte vi informera lit om detta.

Då vi inte har några rankingseglingar så jobbar vi i Neptunkryssarförbundet på att informera dom arrangerande klubbarna att meddela detta till dom. Då kommer ingen licens att behövas för dessa seglingar.

Om det blir någon förändring i detta så kommer vi så snart vi vet om detta att lägga ut information på hemsidan samt maila ut informationen till dom seglare som vi har mailadresser till.

Det innebär att för oss Nepparseglare som vill segla SM att ni måste tecka en tävlingslicens. Detta står också med på inbjudan till SM som ett villkor för att få delta i regattan under punkt 2.5.

Den som är ansvarig ombord (normalt rorsman) behöver teckna tävlingslicens.

Det kostar 300 sek för en årslicens och 150 sek för en engångslicens som gäller en vecka från då man väljer att starta licensen. I licensen så ingår en olycksfallsförsäkring.

För mer information om licensen och olycksfallsförsäkringen kan du se på Svenska Seglarförbundets hemsida där du också kan teckna din tävlingslicens.

www.svensksegling.se/Kappsegling/Omkappsegling/Tavlingslicens