måndag, 20 of augusti of 2018

Nepparpokalen dag 1

I helgen seglas det om Neptunkryssarpokalen för 75e gången. Seglingen är en av Sveriges anrikaste kappseglingar . Arrangör i år är Sundsvalls SS och hela sexton båtar kom till start. Konkurrensen är som vanligt hård och av de elva första båtarna på SM deltar nio i helgens seglingar. Därtill ett antal duktiga hemmaseglare gör att seglingarna är mycket jämna.

Under lördagen seglades fyra delseglingar utanför Vindhem på Alnön i relativt stabila vindar på 3- 5 m/s från syd till sydväst. Att startfältet är jämnt visar sig i att det var många olika båtar i topp i seglingarna. Jämnast var P-A Larsson och Micke Sääf i S269 som med serien 7-3-1-1 är i topp inför söndagen. Tvåa Bodinson/Kling i S227 och trea ligger S268 Haglund/Sjöquist. Fullständiga resultat efter dag 1 på denna länk

Seglingarna avgörs under söndagen med en distansbana, den s k Lunkentuss-seglingen. Den seglingen får inte räknas bort i totalresultatet, så än är det öppet som slutligen står som vinnare av de sjuttiofemte pokalseglingarna.

/S227 Leif