lördag, 2 of december of 2023

Eklunds vann även SM i Gävle

Svenska Mästerskapen för Neptunkryssare arrangerade av Gefle Segelsällskap den 19-21 augusti 2022 blev en jämn (eller egentligen rätt ojämn) historia. Förhållandena var väldigt svårbemästrade och så gott som alla toppbåtar hade en eller flera riktiga djupdykningar (vilket framgår av resultatlistan som finns här). Men till slut vann (som vanligt) far och son Staffan och Simon Eklund i 272 New Life. Men det satt verkligen hårt åt och strax efter fanns nästa far- och son-konstellation i form av klassens nestor, vår ordförande Nils Virving med Niklas Virving som gast i 265 Borta med Vinden 9. Nisse vann sitt första SM redan 1969 och har sedan vunnit sju gånger till. Häftigt att kunna vara så nära nionde SM-tecken 53 år efter det första! Treor blev Totte Bergman och Daniel Ekstrand i 256 Galant (de har redan vunnit M30-SM tidigare i år så det var inte så synd om dem att de inte vann nu). Ett längre reportage kommer i här på hemsidan och i Nepparnytt. Klicka på bilderna för att få dem i större format. Alla foton: Göran Haglund

 

Staffan och Simon                                                                   Nisse och Niklas

  

Totte och Daniel                                                                     Björn Eklund och Håkan Wågström vann Koketts startpris

  

Roffe Plåt och Calle Jahnmark vann priset för bästa träbåt och Tina Westerlund och Mattias Malmros för bästa mixade besättning

Lennart Runemos vandringspris för yngsta deltagare vanns av Tobias Gustafson men har kom aldrig med på bild

I väntar på vind på fredagen (då utan lördagens regn)