torsdag, 18 of april of 2024

Staffan och Simon Eklund vann Vikingarregattan

flera år har vi fått propåer från Vikingarnas Segelsällskap om vi inte kunde komma på Vikingaregattan och segla med nepparna. Sen seglingen sedan ett antal år flyttat in från klubbholmen Ekholmen vid Saxarfjärden till Hundudden på Djurgården så uppfylls ju numera alla krav vi ställer för att vara med och segla dvs. bilväg, kran och mastkran. Men det har stupat på att det alltid krockat med USS-regattan som ingått i våra rankingseglingar sedan urminnes tider. Men till i år hade man tidigarelagt seglingen en vecka för vår skull och då var det roligt att nepparna kom och att vi blev största klass med sex startande. Att segla på Lilla Värtan är dock både på gott och ont. Det är otroligt vridigt och svårseglat. Ligger man bra till kan man bli helt vansinnig på hur svårt det är att försvara en ledning. Men å andra sidan så kan man alltid seglar upp sig – med tur och skicklighet – även om läget kan kännas hopplöst. Det gör att det hela tiden är spännande och man kan aldrig koppla av även om man skulle råka ha en ”komfortabel” ledning.

Efter första dagen hade Staffan och Simon Eklund en rejäl ledning efter tre spikar men faktum var att när vi startade sista seglingen så var faktiskt inte segern klar. Detta efter att Martin Klinga och Mikael Sääf vunnit söndagen första två seglingar. Men i den sista seglingen hade de mindre flyt och segern gick klart till far och son Eklund. Tvåor blev Klinga/Sääf medan Göran Haglund och Per Sjöquist efter en bra andradag kunde klara tredjeplatsen. Stor tack till VSS för att de flyttade seglingarna en vecka. Nästa år kommer vi förhoppningsvis tillbaks med ännu fler båtar för det här är en välarrangerad segling som passar oss väldigt bra nu när det normalt är lite tunt med kappseglingar i Stockholmstrakten på våren. Resultatlista och aktuell ställning i Neptunkryssarcupen finns ovan under Kappsegling/Resultat.

  

Seglingsledaren Johan Rasin (t.h.) vid prisutdelningen                 Simon och Staffan Eklung     

Martin Klinga (Mickis hader redan stuckit iväg med båten