torsdag, 21 of mars of 2019

Magnus och Tobias Gustafsson leder även efter dag 2 av SM

Lördagens seglingar bjöd på mycket svaga vindar på Södra Björkfjärden. Efter att ha väntat sedan kl 10 så gick det äntligen att få igång en segling vid 12.30-tiden. De som kom bäst iväg i den svaga vinden var bröderna Thomas och Bo Rogalin i 264 och de lyckades sedan hålla ledningen ända in i mål. Ytterligare ett startförsök genomfördes några timmar senare med den seglingen fick avbrytas sedan vinden först vridit kraftigt och sedan dött ut helt. Ställningen inför sista dagens två seglingar är nu rekordjämn. Far och son Gustafsson i 258 leder på 9 poäng närmast följda av far och son Virving som också har 9 poäng. Trea är Christer och Myran Olsson i 228 följda av Leif Bodinson /Anders Kling i 227. Bägge har 10 poäng. Tätt därefter följer regerande mästarna Staffan Eklund och Erik Mattsson i 272 med 12 poäng. Läget är alltså helt öppet inför söndagens seglingar.