torsdag, 18 of juli of 2019

Staffan Eklund och Erik Mattsson vann Neptunkryssarpokalen

Seglingarna om Neptunkryssarpokalen på Ekoln utan för Uppsala blev som vanligt i Nepparklassen – väldigt jämna. Förstaplatsen gick inte så mycket att göra åt – den togs av Staffan Eklund och Erik Mattson i 272 New Life från USS på 7 poäng efter bl.a. två spikar och där man fick räkna bort en tredjeplats (!). Men desto jämnare var det därefter, det skiljde bara en poäng mellan andra och femte platsen. Så om New Life inte tagit Black Pearl på mållinjen i sista seglingen så hade Christer och Myran Olsson blivit 2:a i stället för 5:a. Tvåa blev nu i stället 269 Iziz med Petter Larsson och Micke Sääf medan tredjeplatsen togs av de ständiga fyrorna Göran Haglund och Per Sjöqvist i 268 Sjöfröken II.

Söndagens första segling började i rätt svag vind på 2 – 3 m/s men så småningom ökade det på till uppåt 5. Regnet hölls sig också borta utom under en kort period i den första seglingen. Arrangemangen var – som vanligt när Ekolns Segelklubb arrangerar – förstklassiga både på och utan för kappseglingsbanan. Fullständig resultatlista och aktuell ställning i Neptunkryssarcupen finns  under Kappsegling / Resultat ovan.

   

Vinnarna Staffan Eklund och Erik Mattsson, USS                      Tvåor blev Micke Sääf och Petter Larsson, ESK

    

Treor Göran Haglund och Per Sjöqvist, TRBS