torsdag, 18 of juli of 2019

Leif Bodinson och Anders Kling leder efter första dagen

Efter första dagens seglingar på ”Höstrasta” (eller egentligen SSS höstseglingar) så leder Leif Bodinson och Anders Kling i 227 Blå af Avfund före Nils Virving och Linus Höök i 265 Borta med Vinden 9. Det är riktig tight i toppen och trea och fyra på samma poäng är Göran Haglund/Per Sjövist i 268 Sjöfröken II före bröderna Thomas och Bo Rogalin i 264 Tabasco. Hela 15 Neppare kom till start vilket gör (som vanligt) gör oss till största klass.

Dagen började inget vidare med mycket svaga vindar från olika håll och många mindes nog SM för knappt två månader sedan med svag eller obefintligt vind. Men så småningom kom en fin bris från SO som stabiliserade sig och ökade på upp till en 7 – 8 m/s som mest. Så även om det var lite snurrigt ibland med byar och vindskift så blev det ändå väldigt fina seglingar som kunde genomföras. Förhoppningsvis får vi lika fina vindar i morgon.