torsdag, 9 of april of 2020

Staffan Eklund fyra på Mästarnas Mästare

Vår flerfaldige SM-vinnare och årets vinnare av Neptunkryssarcupen – Staffan Eklund – visade i helgen att han (och hans besättning) kan mäta sig med de allra bästa svenska seglarna inklusive landslagsseglare. Detta genom att bli fyra i finalen i Mästarnas Mästare, bara några meter från silverplatsen. Staffan (272) tillsammans med Christer Olsson (228), Conny Kjellberg (5 SM-tecken med 174) och Thomas Tennström var 6:a i grundomgången (42 startande båtar) och vann sen sedan sin semifinal klart. I finalen kom man sen tyvärr iväg rätt dåligt sen man fått ducka ett antal styrbordsbåtar (och en domarbåt) men då flera båtar tjuvstartade och fick vända om så blev det inte så katastrofalt dåligt som det först såg ut. De seglade sedan upp sig fint på kryssarna och rundade sista märket som klar tvåa, blev sen täckta på länsen och knappt omseglade av två båtar strax före mållinjen. Under alla omständigheter mycket bra seglat och prestationen visar än en gång att Nepparseglare håller mycket hög klass.

De två andra deltagande nepparbesättningarna hade tyvärr inte samma flyt och hamnade utanför finalseglingarna. Plåt-Roffe 27:a och Totte 38:a.