tisdag, 4 of augusti of 2020

Renoveringsrapport Maggan

Från en ny medlem i Nederländerna – Peter J.M. Thomassen – har vi fått en mycket fin och detaljerad rapport om renoveringen av nr 50 Maggan som faktiskt är den allra första SM-vinnaren 1945. Då var hon Ekolns Segelklubbs lottbåt och seglades av Malte Svennbeck och Knut Freding.

Rapporten – som är skriven på holländska – finns här Verslag NL och omfattar hela renoveringen som skedde under 2016 – 2019. En första rapport (på engelska) om det som gjordes under de första två åren finns sedan tidigare publicerad här på hemsidan ovan under Båten/Renoveringstips. Rapporten innehåller mycket bilder och ritningar och låt er inte avskräckas av att den är på holländska. Skriven holländska är inte alls så svår att förstå (speciellt inte om man kan lite tyska) och delar av den finns ju också på engelska i den första rapporten.