onsdag, 21 of april of 2021

Neptunkryssarförbundet 80 år idag

Idag – den 2 november 2020 – fyller Neptunkryssarförbundet 80 år (se vidare inlägg längre ner på sidan). Detta uppmärksammas bl.a. av Svenska Seglarförbundet på deras hemsida, länk finns här. Även Search Magazine uppmärksammar jubiléet – länk till den artikeln finns här. Rubriken för bägge inslagen är ”Neptunkryssaren – en pigg 80-åring!” Och visst är både Neptunkryssaren (som ju faktiskt fyller 82 i år) och förbundet pigga och framgångsrika trots (eller kanske tack vare) sina år. Detta visas inte minst av att vi även detta coronaår kunde samla ett SM med 22 deltagande båtar. Intresset för Neptunkryssaren är stort,  efterfrågan på plastbåtar och fina träbåtar är större än på länge och antalet medlemmar i förbundet har ökat med över 25 % i år!

 

 

Foton från SM 2020: Ulf Andersson Frejd