onsdag, 10 of augusti of 2022

Staffan och Erik vann Neptunkryssarpokalen

Efter första dagen låg de delad 2:a men på söndagen var det ingen tvekan om vart skåpet skulle stå! Pang, pang – två raka spikat och Neptunkryssarpokalen kommer att stanna i Uppsala – även om det är hos nya innehavare. Staffan Eklund och Erik Mattsson i 272 New Life gick inte att stoppa i söndagens bägge seglingar (även om Göran Haglund och Per Sjöquist i 268 Sjöfröken II var nära i bägge seglingarna). I vindar mellan 5 – 8 m/s som var betydligt stabilare än på lördagen även om det på Björkenvis var väldigt småvridigt. För en gångs skull lönade det sig på Björkfjärden att slå på skiften i stället för att gå ut på en kant och leta upp ett mer stadigt vindvred. 272 vanna alltså Neptunkryssarpokalen på 13 poäng före 268 med 18 och Leif Bodinson och Anders Kling med 27 Blå af Afvund – som hade en sämre dag på söndagen – med 19 poäng. Ett stort tack till SSS och den eminente seglingsledaren Oven Andersson. Bilder på medaljörerna, Ove och prisbordet samt resultatlista finns nedan: